ملزومات و شرایط ارتینگ دیزل ژنراتور‌

اتصال به زمین تجهیزات مورد استفاده در یک سیستم الکتریکی ضروری و حیاتی است. منظور از اتصال به زمین تجهیزات الکتریکی در واقع اتصال بدنه و نقاط خاص  تجهیزات به الکترود زمین میباشد.

این نکته در مورد دیزل ژنراتور هم به عنوان یک تجهیز الکتریکی باید رعایت گردد تا از وارد شدن صدمه به دستگاه جلوگیری شود.

اجرای سیستم ارتینگ به دو صورت انجام میگیرد. نوع اول ، به وسیله یک کابل قدرت نقطه خنثی را به الکترود زمین اتصال میدهیم و در نوع دوم شیلد کابل های کنترلی به الکترود زمین متصل میگردد. که این کار موجب انتقال نویز و اغتشاشات احتمالی در سیستم به الکترود زمین میشود.

دو نکته مهم در مورد اتصال زمین دیزل ژنراتور بدین صورت است که، اول اینکه قبل از استارت دستگاه باید از اتصال تمام بدنه مجموعه دیزل ژنراتور به الکترود زمین مطمئن بود و نکته دومی که باید در نظر گرفت بررسی مقاومت اهمی سیم اتصال به زمین به بدنه دستگاه میباشد که نباید بیشتر از ۱ اهم گردد.

شاسی دیزل ژنراتور باید به ارت زمین متصل گردد. دیزل ژنراتورها معمولا بر روی لرزه گیر‌ها نصب می‌شوند، بنابراین اتصال به زمین می‌بایست انعطاف پذیر باشد تا از قطع شدن احتمالی کابل بدلیل ارتعاشات جلوگیری شود. کابل‌ها یا بست‌های اتصال به زمین حداقل باید ظرفیت جریان بار کامل را داشته باشند.

ارتینگ دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور ، کنترل پنل و تابلو  switchgear باید قبل از روشن شدن دستگاه به زمین متصل شوند. اتصال به زمین برای ولتاژ‌های سیستم مرجعی فراهم می‌کند به منظور:

  • شناسایی تک خطا‌های ارت
  • جلوگیری از ولتاژ‌های متغییر
  • جلوگیری از تماس ولتاژ‌ها با اجزای مجاور
  • جلوگیری از تنش عایق کاری

نوشته های مشابه

اتصال به زمین دیزل ژنراتور‌های ولتاژ بالا (HV)

در ژنراتورهای ولتاژ بالا، جریان خطایی که در نتیجه اتصال کوتاه یک فاز با زمین به وجود می‌آید، بسیار بیشتر از سیستم‌های ولتاژ پایین میباشد. در سیستم‌های HV به منظور کاهش این جریان به سطح قابل شناسایی CT‌ها مقاومت‌هایی بین نول و ارت قرار میدهند.


فروش دیزل ژنراتور در برندهای پرکینز، کامینز، ولوو و دوسان در مجموعه دیزل صنعت


اتصال به زمین دیزل ژنراتور‌های ولتاژ پایین (LV)

به طور معمول در ژنراتورهای ولتاژ پایین (LV) (زیر ۶۰۰ ولت) کنداکتور نول مستقیما به ارت متصل میگردد. این کار بوسیله اتصال کابل بین نقطه نول فریم آلترناتور و میله مسی صورت میگیرد. فریم آلترناتور نیز میبایست توسط کنداکتور‌های اتصال به زمین و از طریق سیستم ارتینگ اصلی ساختمان، به زمین ارت شود. در واقع باید مقاومت مسیر بین نول و ارت کمتر از ۱ اهم در زمین مناسب و در زمین مقاومتی بالا کمتر از ۵ اهم باشد. (حداکثر ۲۰ اهم)

به منظور شناسایی جریان بین ارت و نول باید بروی اتصال نول به ارت نظارت باشد. این جریان فقط بین نول و ارت وجود داشته. در شرایط اتصال کوتاه بین یکی از فاز‌ها و ارت جریان فقط بین دو کنداکتور وجود دارد. اتصال کوتاه مستقیم از طریق ارت نشان دهنده یک بار نزدیک به بی نهایت برای آلترناتور میباشد و منجر به سوختن سیم پیچ ژنراتور خواهد شد.

چیدمان معمول سیستم اتصال به زمین

ارتینگ دیزل ژنراتور‌های ۳ و ۴ قطبی

ATS: N نشان دهنده نول و E نشان دهنده ارت است.

 طرح‌های حفاظت از خطای اتصال به زمین

طرح‌های حفاظت از خطای اتصال به زمین برای سیستم ژنراتور به منظور محافظت از آلترناتور طراحی شده است. این حفاظت به شرایطی گفته میشود که در آن امنیت اپراتور و طرح‌های حفاظتی مد نظر می‌باشد. حفاظت از خطای اتصال به زمین جهت حفاظت از دستگاه می‌باشد.

طرح‌های حفاظت از خطای اتصال به زمین برای ژنراتور دیزلی ها به دو دسته تقسیم می‌شوند.

محدود: حفاظت از خطای اتصال به زمین محدود، فقط به یک ناحیه حفاظت محدود میگردد. این حفاظت میبایست در سیستم‌های دیزل ژنراتور، به منظور کاهش خاموشی دستگاه در صورت بروز خطای اتصال به زمین در محدوده محافظتی سیستم دیزل ژنراتور استفاده شود نه در سمت بار. در این روش، احتمال نصب سیستم‌های بیشتر نیز وجود داشته تا خطای اتصال به زمین در سمت بار (load) مشخص گردد.

اتصال ۳ فاز ۳ سیم
اتصال ۳ فاز ۳ سیم

 

  • نامحدود : حفاظت از خطای اتصال به زمین نامحدود به تمام بار‌های متصل به خط تغذیه مربوط میگردد. محدوده این حفاظت تحت تاثیر تمامی بار‌های متصل به دیزل ژنراتور و خود دستگاه میباشد. جهت امنیت اپراتور حفاظت نامحدود ۳۰mA بکار می‌رود. این بدین معناست که حفاظت‌ها زمانی بکار بیافتد که جریان ۳۰mA در مسیر ارت ایجاد شود.
    ارتباط ۳ فاز ۳ سیم ۳ قطب وصل شده (با کلید)
    ارتباط ۳ فاز ۳ سیم ۳ قطب وصل شده (با کلید)
    ارتباط ۳ فاز ۴ سیم ۴ قطب وصل شده (با کلید)
    ارتباط ۳ فاز ۴ سیم ۴ قطب وصل شده (با کلید)
    طرح‌های حفاظت ازخطای اتصال به زمین
    طرح‌های حفاظت ازخطای اتصال به زمین

جهت مشاوره خرید ، نحوه نصب و راه اندازی، راهنمایی، گارانتی و مشخصات فنی و استعلام قیمت دیزل ژنراتور با کارشناسان دیزل صنعت تماس بگیرید. (۳۳۳۵۹۸۱۸ – ۰۴۱ ).

یک دیدگاه در ملزومات و شرایط ارتینگ دیزل ژنراتور‌

  1. پینگ بک: ارتینگ و سیستم زمین | شرح روش اجرای ارتینگ به روش گمانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× تماس با دیزل صنعت