هر آنچه در ادامه مطالعه خواهید کرد:

نحوه عملکرد ژنراتور گازی

ژنراتور گازی نیروی ورودی خود را از موتور گاز سوز که یک موتور درون سوز میباشد تامین میکند. موتور گاز سوز مخلوطی از سوخت و هوا را به محفظه احتراق (سیلندر) تزریق میکند، در محفظه سیلندر سوخت و هوا با یکدیگر مخلوط شده و توسط پیستون فشرده میشود.

در این لحظه جرقه توسط شمع باعث انفجار گاز تحت فشار شده و پیستون به سمت پایین حرکت میکند و باعث چرخش میل لنگ شده و با چرخش میل لنگ، محور آلترناتور نیز به حرکت درآمده و باعث چرخش شفت در یک میدان مغناطیسی میشود و تداوم این حرکات در ادامه باعث ایجاد جریان الکتریسیته میشود.

برای تولید برق ما باید یک موتور برق را با یک ژنراتور ترکیب کنیم.ورودی موتور گاز CNG یا LPG میباشد که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور در خروجی به شما انرژی مکانیکی می ‌دهد و باعث ایجاد چرخش شفت موتور میشود تا با اتصال آن به ژنراتور بتوان برق تولید کرد.

به زبان ساده ژنراتور گازسوز دستگاهی هست که گاز شهری یا گاز مایع را تبدیل به برق می‌کند. این عمل تولید برق  توسط یک سیستم که با ترکیب اجزای مختلف مانند  موتور، آلترناتور، تابلو برق، کنترل برد، شاسی، رادیاتور، اگزوز و … تحقق میابد.

هنگام انتخاب ژنراتور گازی یکی از موارد مهمی که باید در نظر داشته باشید توان خروجی ژنراتور هست.ما برحسب نیاز به انتخاب نوع ژنراتور میپردازیم.

واحد توان ژنراتورهای گازی بر اساس واحد KVA طبقه بندی میشوند  ولی برق مصرفی ما بر اساس واحد KW یا کیلو وات میباشد.

نحوه تبدیل کاوا به کیلو وات توسط فرمول زیر انجام میشود:

برای تبدیل کردن KVA به KW کافی است توان کاوا را در ۸/۰ ضرب کنیم

فرمول

ژنراتورهای گازی نیز به مانند دیزل ژنراتور جهت موارد اضطراری و دایم کار مورد استفاده قرار می گیرند. در حالت اضطراری، سرعت موتور دستگاه ها ۱۵۰۰rpm می باشد.

 

مزیت ژنراتور های گازی

از مزیت های استفاده از ژنراتور های گازی بجای دیزلی کم مصرف بودن آن میباشد که موجب میشود هزینه کاهش یابد و عمر طولانی آن هم از مزیت های غیر قابل چشم پوشی میباشد.

از آنجایی که در کشور ما دسترسی به گاز راحت تر از بنزین و گازوئیل می باشد، تمایل به داشتن ژنراتور گازی بیشتر از دیزل ژنراتور است و همچنین مزایایی چون آلودگی کمتر و قیمت مناسبتر گاز نسبت به دیگر سوختهای فسیلی، انتخاب درستی به نظر می رسد.

نوشته های مشابه

اجزای ژنراتور های گازی :

کاتالیزورهای اکسیداسیون

محفظه های صوتی

صدا گیر

مخزن اضافی گاز

کمپرسور گاز

سیستم های خنک کننده

سیستم آماده سازی گاز

مبدل های حرارتی گاز اگزوز

تجهیزات ایمنی گاز (از جمله مفهوم کلی ایمنی گاز)

                                      

اجزای ژنراتور گازی

نوع سوخت ژنراتورهای گازی:

موتورهای احتراقی از سوخت گاز سوز به دو دسته LPG و CNG تقسیم می شوند.

LPG (Liquefied Petroleum Gas): سوخت گازی LPG در دمای بسیار پایین تحت فشار میباشد و همین امر موجب شده که به مایع تبدیل شود. این نوع سوخت را در مخزن نگهداری می کنند. قیمت سوخت LPG نسبت به سوخت بنزین ارزان تر بوده و از نظر آلودگی زیست محیطی آلودگی پایین تری دارد. همچنین درصد اکتان آن نیز بالا است.

CNG (Compressed Natural Gas): سوخت CNG گاز طبیعی متراکم است. معمولا در ژنراتورهای گازی از این سوخت استفاده می شود که جایگزین بسیار مناسبی برای گازوئیل و بنزین می باشد. این سوخت از لحاظ زیست محیطی بسیار سازگار می باشد.  این سوخت در موتورهای کوچک با توان پایین استفاده می گردد.

انواع ژنراتور گازی دائم کار از نظر توان

ژنراتورهای گازی دائم کار به دو دسته تقسیم می شوند:

 ژنراتورهای با توان بالاتر از ۶۰ کاوا به گاز صنعتی با فشار ۲ پوند بر اینچ و بالاتر نیاز است.

ژنراتورهای با توان پایین تر از ۶۰ کاوا و فشار تغذیه گاز ¼ پوند بر اینچ که در مجتمع های مسکونی و تجاری قابل تأمین میباشد.

در ژنراتورهایی با توان کمتر از ۶۰ کاوا ، دامنه مصرف بسیار وسیع میبباشد و تمامی مراکز تجاری و مجتمع های مسکونی تا ۱۰۰ آمپر مصرف برق اضطراری امکان استفاده از این سیستم را دارند . زیرا فشار گاز شبکه شهری ¼ پوند میباشد و این توان قابل راه اندازی می باشد.

جهت مشاوره خرید و استعلام قیمت، نصب و راه اندازی، راهنمایی، گارانتی و مشخصات فنی ژنراتور گازی با کارشناسان دیزل صنعت تماس بگیرید. (۳۳۳۵۹۸۱۸ – ۰۴۱ )

یک دیدگاه در نحوه عملکرد ژنراتور گازی

  1. پینگ بک: ژنراتور دائم کار  چیست ؟ | ژنراتور گازی دائم کار | دیزل صنعت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× تماس با دیزل صنعت