هر آنچه در ادامه مطالعه خواهید کرد:

پست برق

پست الکتریکی یا پست برق (Electrical Substation) ایستگاهی فرعی بوده که در مسیر تولید، انتقال یا توزیع انرژی الکتریکی، ولتاژ را به وسیله ترانسفورماتورها به مقادیر بالاتر یا پایین‌تر تبدیل میکند.

ترانسفورماتور یکی از مهم ترین بخش های پست برق ها می باشند و می تواند با تغییراتی کلیدی سطح ولتاژ را تغییر دهد. البته این مورد در پست های سوئیچی و کلید زنی صادق نیست.

ترانسفورماتورهایی که در این پست از آن استفاده میکنیم بصورت کاهنده هستند، البته در مراکز صنعتی (کارخانجات) اگر ما برق اضطراری داریم و از دیزل ژنراتور ها استفاده میکنیم.

اگر بخواهیم خروجی این ژنراتور به ۲۰ کیلوولت تبدیل کنیم از ترانس افزاینده استفاده میکنیم،البته در نزدیکی های بار (چون ما به جریان بیشتر نیاز داریم) باید ۲۰ کیلوولت به سطح پایین تبدیل شود. پس از ترانسفورماتور کاهنده استفاده میشود.

پست های ما به ۳ دسته زیر تقسیم بندی میشوند:

معمولا پست برق بر اساس نوع کاربرد و محدوده توزیع کننده برق در یک محیط نصب می گردد. بنابراین زمانی که قصد اجرای یکی از انواع این تجهیزات را دارید باید به نوع کاربرد آن در محدوده مورد نظر نیز توجه داشته باشیم.

*البته این سطح بندی ها از نظر مالکیت میباشند.

  • پست برق عمومی
  • پست پاساژ (ورودی و خروجی)
  • پست داخلی

پست برق عمومی

این پست ها که در اختیار شرکت توزیع قرار میگیرند دارای تجهیزاتی مانند،ترانسفورماتور، تابلوی فشار ضعیف، تابلوی فشار قوی میباشند.

از پست عمومی برق می توان جهت برق رسانی به متقاضیان خانگی و تجاری  استفاده نمود.معمولا ابعاد این پست ها به صورت ۸*۶ متر پیشنهاد می گردد.

 

پستهای برق

مطالعه بیشتر : ترانسفورماتورها

مطالعه بیشتر : طراحی پست فشار قوی

پست پاساژ (ورودی و خروجی)

پست پاساژ در اختیار شرکت توزیع برق بوده ولی توسط مشترک احداث میگردد. و صرفا جهت نصب لوازم اندازه گیری همراه با کنتور مشترکین اولیه و کلید ها بوده و فاقد تبدیل کننده ولتاژ میباشد .

این پست پاساژ اکثرا برای کنترل مصرف، مشترکین احداث میشود زمین لازم برای احداث این پست در مراکز صنعتی مانند کارخانجات توسط کارفرما تامین میشود. این پست شامل تجهیزاتی مانند دژنکتور،سکسیونر و رله میباشد و اگر لازم باشد ما میتوانیم روی تابلو در سل خروجی از نشانگر خطا استفاده کنیم.

 

*نشانگر خطا:خطای جریانی را فقط نشان میدهد.

این پست فاقد ترانسفورماتور میباشد و به این پست یک ورودی ۲۰ کیلوولت وارد میشود و بعد از اندازه گیری ها و حفاظت های لازم دوتا خروجی  ۲۰ کیلو ولت خواهیم داشت.

یک خروجی به سمت مصرف کارخانه و یه خروجی به سمت بقیه مشترکین ساکن در اطراف کارخانه خواهیم داشت. تجهیزات اندازه گیری در این پست شامل موارد زیر میباشد:

ترانس جریان، ترانس ولتاژ  کنتاکتور

این پست در اختیار شرکت توزیع نیروی برق میباشد.

پست پاساژ

پست داخلی

یکی از پست هایی که ما در داخل مراکز صنعتی مانند کارخانه ها قرار میگیرد. پست اختصاصی است.

بهره برداری پست داخلی کاملا در اختیار مشترک بوده و دارای ترانسفورماتور کاهنده و تابلو برق فشار قوی می باشد . در این حالت تابلو فشار ضعیف باید در محل مصرف کننده ها قرار گیرد.

در این پست خروجی پست پاساژ بصورت ۲۰ کیلوولت وارد این پست میشود و اگر ژنراتوری بصورت اضطراری و یا بصورت سنکرونایزینگ با برق شبکه باشد در این پست قرار گرفته می شود.

در این پست ورودی ۲۰ کیلو ولت ترانس ، تابلو فشار متوسط و فشار ضعیف خواهیم داشت.

ورودی ۲۰ کیلو ولت از پاساژ ابتدا وارد تابلو فشار متوسط خواهد شد و سپس از طریق ترانس کاهنده به فشار متوسط و از طریق ترانس کاهنده به فشار ضعیف (۳۸۰_۴۰۰ ولت) وارد میشود و سپس برای مصرف استفاده خواهد شد.

این پست بطور کامل در اختیار بهره بردار قرار میگیرد.

جهت مشاوره خرید و استعلام قیمت، نصب و راه اندازی، راهنمایی، گارانتی و مشخصات فنی با کارشناسان دیزل صنعت تماس بگیرید. (۳۳۳۵۹۸۱۸ – ۰۴۱ ).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× تماس با دیزل صنعت