برد کنترل دیزل ژنراتور
کنترل کننده های دیزل ژنراتور در طول سالیان اخیر در نسل های مختلف ارائه گردیده اند. از نسل های مکانیکی اولیه گرفته تا سیستم های الکترونیکی فعلی وظیفه کنترل شدت، فرکانس، ولتاژ و پارامترهای محیطی کارکرد دستگاه ها را برعهده میگیرند.
در ساختار کنترل کننده های مدرن امروزی از میکروکنترلرها و میکروپروسسورها پیشرفته استفاده میشود.
وظایف مشخص و از پیش طراحی شده ای برای بردهای کنترلی در نظر گرفته میشود و از جمله وظایف حفاظتی همچون حفاظت اضافه جریان، اضافه بار ، اظافه ولتاژ، فرکانس و وظایف کنترلی از جمله کنترل ولتاژ و فرکانس جهت سنکرونیزاسیون ATS در حقیقت برد کنترلی دیزل ژنراتور یک کامپیوتر با امکانات محدود میباشند، که دارای ورودی ها و خروجی ها، حافظه و سیستم های پردازش میباشند.
این کنترل کننده ها دارای نرم افزاری هستند که در حقیقت نقش سیستم عامل را برای برد ایفا میکنند.
انواع کنترل کننده های موتور ژنراتور
دیزل ژنراتورها جهت تامین برق اضطراری یا اصلی (Prime) مجموعه های تولیدی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند بسته به سناریوی مورد استفاده در بهره برداری دیزل ژنراتورها، کنترل کننده ها را میتوان در کاربردهای مختلف طراحی و استفاده نمود.
- تک دیزل ژنراتور بدون حضور برق شهر (MRS) Manual Remote Start/stop
- تک دیزل ژنراتور با برق شبکه استندبای (AMF) Auto Mains Failure
- انتقال بصورت اتوماتیک بین دو سطح تامین انرژی (ATS) Automatic Transfer Switch
- تک دیزل ژنراتور سنکرون با برق شبکه (SPTM) Single Transfer Parallel to Mains
- چند ژنراتور موازی با هم بدون حضور برق شبکه (Maint)
تک دیزل ژنراتور بدون حضور برق شهر (MRS)
کاربردهایی وجود دارد که تک دیزل ژنراتور بعنوان تنها منبع برق یک مجموعه تولیدی یا صنعتی مطرح میگردد و بعنوان نمونه حالتی را در نظر بگیرید که دسترسی به برق شهر و یا ایستگاه گاز امکان پذیر نمی باشد. مثلا یک معدن سرب و روی در محلی قرار دارد که توسط شبکه گاز و برق در آن رخ نداده ولی بعلت منابع معدنی موجود و مسائل زیست محیطی ناگزیر به احداث کارخانه در این نقطه می باشیم در این مورد استفاده از دیزل ژنراتور تنها راه حل تامین برق میباشد.
از جمله کاربردهای دیگر این سناریو میتوان به صنایع دریایی و کشتی ها، شناورها، کارگاه های ساختمانی، کاربردهای نظامی لجستیکی . مناطق آسیب دیده از بالایای طبیعی و مدیریت بحران اشاره کرد.
تک دیزل ژنراتور با برق شبکه Standby
در این نوع کاربردها برق شبکه بعنوان برق اصلی تامین کننده نیاز بار مجموعه میباشد. مواردی وجود دارد که ممکن است بعلت عدم توانایی در ثبات پیک مصرف و یا سایر دلایل برق شبکه از دست برود در این سناریو دیزل ژنراتور استارت خورده و برق مورد نیاز مجموعه را تامین می نماید.
جهت اتصال اتوماتیک دیزل ژنراتور در حین قطعی برق نیاز به سناریوئی است که بصورت اتوماتیک قطعی برق تشخیص داده شود کلید سمت برق قطع شده ژنراتور استارت و پارامترهای آن چک شود. سپس کلید سمت ژنراتور بسته شود. همین اتفاق در سمت وصل برق شبکه انجام می پذیرد.
انتقال بصورت اتوماتیک بین دو سطح تامین انرژی (ATS)
در این سناریو بایستی توان مورد نیاز مجموعه در حین قطعی برق شبکه توسط یک یا چند ژنراتور که با هم بصورت مجزا سنکرون شده اند بصورت اتوماتیک تامین گردد. در این حالت ممکن است تعداد نیرو شبکه یک و یا چند عدد بوده همچنین یک ژنراتور به تنهایی یا چندین ژنراتور بصورت موازی با هم وظیفه تامین برق مجموعه را عهده دار باشند.
تک دیزل ژنراتور سنکرون با برق شبکه (SPTM)
کاربردهایی متصور است که ممکن میباشد در آن قطعی برق شبکه رخ ندهد ولی شرکت در توزیع بدلیل محدودیت توان تولیدی در پیک مصرف مجموعه ها الزام به کاهش مصرف نمایند در این صورت برق مورد نیاز مجموعه به صورت تقسیم شده هم از برق شبکه و هم از تک ژنراتور و یا مجموعه ای از ژنراتورهای موازی با هم تامین میگردد. در این سناریو هم فرکانس بودن، هم فاز بودن، مساوی بودن ولتاژ تولیدی ژنراتور با برق شبکه الزامی است.
چند ژنراتور موازی با هم بدون حضور ( با حضور ) برق شبکه
در سناریوهای فوق الذکر ممکن است یک ژنراتور قادر به تامین برق مجموعه نباشد و با بدلایل نگهداری و طول عمر دستگاه ها چندین ژنراتور بصورت موازی برق مورد نیاز مجموعه را تامین نماید. سنکرون نمودن چندین ژنراتور با هم ( از نظر پارامترهای چون ولتاژ/فرکانس و فاز) جهت استفاده موازی از ژنراتورها جز ضروریات است که توسط بردهای کنترلی ساخته شده توسط بردهای معتبری ComAP ، DeepSea ، Woodward و DEIF همچون صورت می پذیرد.
جهت مشاوره خرید و استعلام قیمت، نصب و راه اندازی، راهنمایی، گارانتی و مشخصات فنی با کارشناسان دیزل صنعت تماس بگیرید. (۳۳۳۵۹۸۱۸ – ۰۴۱ )